Un mic sfat celui care renunță la Dumnezeu

Sfatul lui Bill Flavell pentru cei care renunță la credință

Azi, unul din prietenii mei m-a intrebat, (in gluma cred): “Dacă ar fi să renunț la Dumnezeul meu, ce mi-ai recomanda?”

Iată sfatul meu:

“Te-aş sfătui să nu faci asta, nu eşti încă pregătit. Când vei fi pregătit, nu vei avea nevoie de sfaturi. Când vei fi pregătit, lipsa de evidență față de ființele invizibile va fi atât de pregnantă, încât zile întregi îți vei da palme pentru faptul cā ai crezut vreodată într-un asemenea nonsens. Nu ai nevoie de a abandona o iluzie, ai nevoie de a o recunoaşte.

Vei vedea totul într-o noua si proaspătă perspectivă. De exemplu, vei înțelege că oamenii inventează dumnezei (şi chiar si noi religii), iar lupta pentru apărarea dumnezeului familiei lor devine semnificativă. Ei nu fac asta pentru că ştiu că Dumnezeul familiei lor este real, ci pentru că au fost învățați să creadă că Dumnezeul familiei lor este real. Şi apărându-şi Dumnezeul, îşi apără familia şi cultura.

13619972_1061420773934875_7417572582726207089_n

Când te gândeşti cum să-ți tratezi semenii, nu iei în considerare vreo carte scrisă de cineva cu principii morale din epoca de fier, ci te vei gândi la consecințele faptelor tale, la felul in care acestea vor afecta bunăstarea celorlalți. Nu vei mai spera că, atacând sau negând drepturile unui homosexual, vei câştiga puncte pentru viața de apoi, in schimb vei sti că trebuie să ajuți şi să iubeşti oamenii. Când îți vei abandona credința, lumea va deveni un loc mai prietenos. Dar nu fă asta atâta timp cât nu eşti pregătit.

Sursa: Bill Flavell

Comentariile sunt închise.