Buturuga mică răstoarnă carul mare

Una dintre cele mai contestate năzdrăvănii biblice este cu siguranță potopul. Nu mă voi lega acum de absurditatea fenomenului în sine, mă voi opri însă asupra unei mici inexactități din firul relatării, care însa este de ajuns să invalideze povestea. Să nu uităm că povestea apare în prima carte a Pentateuhului, este dictata de ‘cel de sus’ si prin urmare ar fi imposibil să conțină erori, oricât de mici ar fi ele. Am schițat mai jos o axă a timpului, cu evenimentele dinaintea potopului, așa cum le găsim în cartea Facerea (Geneza):

pentru timeline click —> aici

Aflam aici că pe când avea nenea Noe 500 de anișori, i se nasc (primii tripleți din istorie) în același an, Sem, Ham și Iafet.

Potopul începe când Noe avea 600 de ani, deci cînd Sem bătea suta pe muchie.

Facerea 7:6 Noe însă, când a venit asupra pământului potopul de apă, era de şase sute de ani.

Din Cap. 11, aflăm insa altceva: 10. Iată acum istoria vieţii neamului lui Sem: Sem era de o sută de ani, când i s-a născut Arfaxad, la doi ani după potop.

Potopul ținând exact un an, înseamnă că Sem ar fi avut 97 de anisori la venirea potopului.

Și pentru a preîntâmpina unele voci care ar putea zice că anii dați în Biblie sunt poate rotunjiți la un număr întreg de ani, și din lunile adunate de la fiecare eveniment s-au adunat cei 3 ani care nu se potrivesc, precizez că datele însemnate cu semn verde pe axă, sunt fixe, precizate la marele fix. (Nasterea lui Noe este punctul de reper, iar sfârșitul potopului este marcat fix, prin versetul: Iar în anul şase sute unu al vieţii lui Noe, în ziua întâi a lunii întâi, secând apa de pe pământ, a ridicat Noe acoperişul corăbiei şi a privit, şi iată se zbicise faţa pământului.)

Așadar, chiar dacă cei 2 ani după potop, până la nașterea lui Arfaxad, ar fi rotunjiți, și la fel, vârsta lui Sem de 100 de ani ar fi și ea rotunjită, din două astfel de rotunjiri nu se pot acoperi 3 ani.

Un singur lucru trebuia să mai adauge Moise (autorul probabil al acestor prime cărți) la finalul aceastei relatări: “și încălecai pe-o șa și vă spusei dumneavoastră așa.“

pentru mai multe articole vizitati http://despre-biblie.manifest.ro

Comentariile sunt închise.