Ori asigurarea de sănătate, ori credința

Un fapt foarte interesant este statistica cu privire la comportamentul celor religioși când vine vorba de viața de zi cu zi într-o societate modernă. De exemplu: mai toți creștinii din țările dezvoltate merg la doctor și se folosesc de medicina modernă din spitale. Dacă rugăciunea chiar ar avea efect, așa cum ne spune adesea Iisus Hristos, de ce atunci credincioșii se folosesc atât de des de beneficiile medicinei, în loc să își investească încrederea în vindecarea prin rugăciune?

Dacă tot ce ne spune Iisus în Biblie este adevărat și toate relatările din literatura creștină despre vindecările miraculoase sunt fondate pe fapte reale, minuni bazate pe credința în Dumnezeu și realizate prin puterea rugăciunii, atunci pentru ce își mai pierde credinciosul timpul său prețios pe la medici sau prin spitale? Dacă boala sau suferința fac parte din planul lui Dumnezeu, de ce merg imediat la doctori sau la spital, lucrând astfel împotriva voinței lui Dumnezeu?

De ce oare creștinii nu se roagă pur și simplu ori de câte ori se îmbolnăvesc și nu se abandonează planului divin? Asigurările medicale sunt de obicei foarte scumpe: de ce nu-și pun încrederea în Dumnezeu și în rugăciune pentru a scăpa de aceste cheltuieli?

Pun astfel de întrebări pentru că Iisus este foarte clar în mesajul Său:

De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea. (Marcu 11:24)

Sau în Evanghelia după Ioan, în capitolul 14:

Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face. (Ioan 14,14)

Îm Marcu 16:16-17 Iisus spune:

Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.  Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi. (Marcu 16:16-17)

Dar  mult mai clar este Iacov în scrisoarea sa în capitolul 5:

Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui. (Epistola Sf. Apostol Iacov 5:15)

Acestea sunt niște mesaje foarte puternice și clare. Nu uita că aceste mesaje sunt, în credința creștină, cuvintele reale ale lui Dumnezeu cel atotputernic, atotștiutor și perfect. Dacă toate aceste versete sunt adevărate și reale, atunci credinciosul nu ar mai trebui să se mai chinuie prin spitale, vizitând medici și înghițând pastile.

Ce motiv ar avea un Dumnezeu atotputernic și perfect să ne mintă în versetele de mai sus?În realitate, creștinii se încred în beneficiile medicinei, în niciun caz în Biblie sau în mesajul ei. Iar statistica creștinilor care se bucură de o asigurare de sănătate ne dă dreptate, indiferent de țara modernă în care trăim.

 

Articol din cartea: How ”God” works de Marshall Brain

 

Comentariile sunt închise.