Ipocrizia ateilor

Dragă ipocritule ateu,

Ipocritul ateu

gândirea critică nu e o calitate, atunci când e selectivă, iar inteligența, ca manifestare socială, trebuie instruită, educată si cizelată. În caz contrar, devine o armă, mai degrabă decât scut, iar autoproclamatul inteligent devine viitorul ipocrit al turmei.

Lasă-mă, deci, să îți explic niște lucruri:

Homofobia și moralitatea.
Respingi fabulațiile și dogmele religioase sau de altă natură, dar aderi la concepțiile aberante care susțin ca e greșit și anormal tot ceea ce nu e pe gustul tău. Respingi homosexualitatea ca nenaturală, susținând că organele sexuale sunt concepute în perechi complementare, pentru că natura a avut în vedere doar reproducerea, în timp ce tu însuți faci sex de plăcere. De asemenea, moral e ceea ce tu consideri ca moral, iar moralitatea se modifică în funcție de subiectul de discuție abordat.

Sexismul, rasismul și xenofobia.
Femeile sunt toate niște curve, exceptând mama și iubita, țiganii trebuie omorâți la grămadă, iar comunismul era bun pentru că îți dădea locuință și serviciu. Și pentru că omora detractori ai sistemului. Ceea ce, se pare, e lucru bun atunci când nu te implică pe tine direct și nici pe cei apropiați ție. În aceeași ordine de idei, negrii au creierul mic, pentru că au penisul mare, evreii merită să moară, pentru că așa ai auzit tu că ar fi fost la modă prin anii ’39 – ’45, iar toți musulmanii umblă cu centura de C4 prinsă la talie.

Pseudoștiințele.
Râzi pe tema “dobitocilor” religioși, după care îți citesti horoscopul, te rogi să ai noroc să iei notă mare la examen, îți scuipi în sân la trecerea pisicii negre, crezi că extratereștrii au construit piramidele, oamenii si Chupacabra și că homeopatia e chiar o știință.

Spiritualitatea.
Crezi în fantome și manifestări demonice și chiar tu poți istorisi întâmplarea aceea misterioasă, când un spirit ți-a trântit ușa de la cameră, în timp ce tu ai simțit un curent de aer satanic. De asemenea, oamenii pot comunica telepatic, vrăjitoarele îți ghicesc viitorul, reîncarnarea e un fapt logic, dovedit de sentimentul de deja-vu și că poți intra în contact cu energia Pământului sau a Cosmosului.

Conspirațiile.
Suntem cu totii monitorizați, masonii conduc guvernele din umbră, iar guvernul american construiește OZN-uri in Area 51. Telefonul îți e ascultat în permanență, nu pentru că ai fi de vreo valoare informațională, ci din simplul motiv că propriul guvern vrea să aibă acces la intimitatea ta pentru… recreere? Oamenii nu au ajuns pe Lună, pentru că ai văzut tu cum flutura steagul american, atentatele de la WTC au fost regizate, celebrele chemtrails sunt echivalentul mult mai dăunător al bășinilor bovine, iar răpirea cetățenilor pe infamele OZN-uri, se face sub acoperirea numelui de cod “extratereștri”. Iar proștii sunt cei care nu sunt de aceeași părere cu tine.

Radicalismul.
Susții dreptul la exprimare și respectul pentru seamăn și ideile sale, dar ai impresia că toți credincioșii trebuie gazați în stil nazist pentru simplul fapt că există.

Ți-am atins niște puncte nevralgice? E un semn că raționalitatea, în concepția ta, e doar o modă, un cuvânt prin care îți justifici aura de superioritate asupra celor care au păreri divergente. Adevărul e că ești doar unul dintre mulții care își imaginează că realitatea e așa cum le e lor mai comfortabil să o perceapă și că gusturile chiar sunt un instrument de analiză critică social-istorică. Încetează să mai faci rasa umană de râs; egocentrismul nu e o calitate și, mai presus de toate, nu uita: cu cât te consideri mai inteligent, cu atât ești mai prost.

articol scris de Patru Bogdan

Comentariile sunt închise.