Homofobia – dincolo de religie

Să facem o sinteză, pentru că argumentele aduse de homofobi sunt extrem de imbecile și trebuie păstrate pentru contemporaneitate. O să ignorăm argumentele religioase, pentru că sunt debile din start. Ne ocupăm de celelalte:

1. Se dorește distrugerea familiei clasice

Nu, nu se dorește nimic, pentru că nu îți impune nimeni să devii homosexual. Homosexualii vor doar dreptul de a-și putea forma legal o familie. Că li-l dăm sau nu, homosexualii tot vor exista și tot vor forma cupluri. Noi vorbim doar de trecerea în legalitate a unui act care oricum are loc. Familia ta clasică e în deplină siguranță, pentru că legea nu te va viza pe tine, ci pe homosexuali.

2. Mâine poate va trebui să acceptăm pedofilia

Nu va trebui, pentru că e vorba de acte complet diferite. Homosexualitatea e relația sexuală și emoțională dintre două persoane adulte, pedofilia e relația sexuală dintre un adult și un copil fără discernământ. E de-a dreptul hidos că există oameni care fac confuzia asta. De asemenea, cei mai mulți pedofili sunt heterosexuali, dar presupun că acceptarea lucrului ăstuia nu poate servi cauzei homofobe, așa că e mereu ignorat.

13453731_1043964839013802_1235055230_n

3. Homosexualii nu se pot reproduce, ceea ce va duce la limitarea numărului de oameni

Serios? Trebuie, deci, să obligăm oamenii să se reproducă? Cum rămâne cu cei care nu vor să facă nici un copil. Dacă se răspândește mentalitatea asta? Trebuie să obligăm prin lege deținerea a cel puțin un copil? Ca să nu mai spunem că homosexualii sunt apți de reproducere. În caz de urgență, pot apela la in vitro sau chiar la relații hetero.

4. Cum să vadă copilul meu doi poponari lingându-se pe stradă?

Normal că o să considere drept o aberație, pentru că asta îl înveți tu, ca părinte homofob. Dacă îl înveți că ceea ce vede e un act de iubire și că unii oameni sunt diferiți față de el, atunci o să i se pară normal. La fel de normal ca doi hetero care fac același lucru.

5. O să îți schimbi părerea dacă vei fi agresat tu sau familia ta de niște poponari

Nu, nu o să mi-o schimb, pentru că nu obișnuiesc să atribui tuturor apucăturile câtorva. Un homosexual violator e doar asta, un homosexual violator. Nu spune absolut nimic despre restul homosexualilor pentru că înclinația către viol nu are legătură cu orientarea sexuală. Cei hetero reprezintă majoritatea violatorilor. Asta înseamnă că trebuie să consider heterosexualitatea drept ceva anormal? Sau trebuie să condamn fiecare act și fiecare individ în parte, așa cum ar face-o un om inteligent?

6. Homosexualitatea e anormală

Ba nu e. Se regăsește la aproape toate speciile de animale și nu e o boală. Nu mai e considerată boală de zeci de ani. În orice specie de animale, un procent mărunt de indivizi sunt homosexuali. E o trăsătură evolutivă care are aplicabilități sociale. Homosexualii, în toate speciile de animale, îndeplinesc funcții sociale pe care cei hetero nu le pot îndeplini, cum ar fi păzirea femelelor fără a exista riscul de a se înmulți cu ele. La oameni, nu se mai pune problema de așa ceva, dar modificările genetice favorizând homosexualitatea apar oricum, pentru că natura nu poate raționa. Pe scurt, nu există argumente homofobe care să nu îl facă de râs pe cel care le emite. Eu sugerez ca fiecare să își vadă de viața lui și toată lumea să priceapă că refuzarea drepturilor unor oameni care le merită în aceeași măsură ca oricine altcineva e ceea ce ne împiedică să evoluăm.

Autor: Patru Bogdan

Comentariile sunt închise.