Crime dumnezeiești în Biblie

Crime dumnezeiești în Biblie

Crima, instigarea la crimă, sclavia, violul și tâlhăria reprezintă cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, Biblia instigă oamenii la infracțiuni, promovează violența și încălcarea drepturilor omului. Crimele menționate în Biblie au un caracter destul de agresiv,  în mod special în Vechiul Testament.Exista legi care poruncesc condamnarea oamenilor la moarte pentru niște lucruri sau practici absurde cum ar fi: munca în ziua de sabat, homosexualii, neascultarea părinților, femeia care nu este virgina în ziua nunții,etc. În concordanță cu aceste legi imorale descoperim o multime de exemple care sfideaza orice explicație raționala, cum ar fi uciderea a 42 de copii care râdeau de un barbat chel, care se întâmpla să fie un mare profet al lui Iahve. Nimicirea unui om care a încercat sa protejeze chivotul lui Dumnezeu atingându-l este doar unul dintre exemplele stupidității actelor dumnezeiești.
Printre altele, Dumnezu a ordonat o multitudine de crime în masă, unde nici măcar copii si femeile nu au fost cruțate, iar ca atrocitatile să fie si mai sadice, Dumnezeu s-a gândit că n-ar fi rău să tortureze mai întâi copii în fața părintilor (vezi partea “Omorârea copiilor”).
De subliniat este faptul că autorii povestesc cu o deosebită placere crimele săvârșite și doresc să ne transmită “mulțumirea sufletească” pe care le-o oferă suferințele victimelor și cum nu ar fi de ajuns, încurajeaza “credinciosii” sa acționeze în același spirit dumnezeiesc.

Toate acestea si multe altele le veti gasi mentionate in lista de mai jos,impartite in patru capitole:

Instigarea la crime si violenta
Crimele lui Dumnezu pentru motive stupide
Omorarea copiilor
Crime din diferite motive

Instigarea la crime si violenta

 • Incurajare pentru savarsirea actelor de omor si vandalizare in numele lui Dumnezu :

Ieremia 48:10

10Blestemat sa fie cel ce face cu nebagare de seama lucrarea Domnului, blestemat sa fie cel ce îsi opreste sabia de la macel!

“17Nimic din ce va fi blestemat ca sa fie nimicit cu desavîrsire, sa nu se lipeasca de mînia ta, pentru ca Domnul sa Se întoarca din iutimea mîniei Lui, sa Se îndure de tine, sa te ierte, si sa te înmulteasca, dupa cum a jurat lucrul acesta parintilor tai,
18daca vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tau, pazind toate poruncile Lui pe cari ti le dau astazi, si facînd ce este placut înaintea Domnului, Dumnezeului tau.”

 • Omorati oamenii care nu asculta de preoti !

Deuteronom 17:12~
“Omul care, din mîndrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel”

 • Omorati ateii:

2 Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.

 • Omorati vrajitoarele!

Exod 22:18~
“Pe vrajitoare sa n’o lasi sa traiasca.”

 • Omorati femeile care nu sunt virgine in ziua nuntii Deuteronom

22:20-21~
20Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s’a gasit fecioara,
21sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara, pentruca a savîrsit o miselie în Israel, curvind în casa tatalui ei. Sa curati astfel raul din mijlocul tau.

 • Persoanele de alta religie sa fie omorate fara mila .

Exodu 22:20~
“20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire.”

 • Omorati un oras intreg daca ati auzit ca exista necredinciosi in el chiar si animalele lor si distrugeti tot ce va iese in cale

Deuteronom 13 :13-16~
13,,Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau, si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicînd: ,Haidem si sa slujim altor dumnezei!“ -dumnezei pe cari tu nu -i cunosti
14sa faci cercetari, sa cauti si sa întrebi cu deamanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost facuta în mijlocul tau,
15atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s’o nimicesti cu desavîrsire împreuna cu tot ce va fi în ea, si sa -i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.
16Sa strîngi toata prada în mijlocul pietei, si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tau: sa ramîna pentru totdeauna un morman de darîmaturi, si nici o data sa nu fie zidita din nou.

 • Omorati homosexualii:

Levitic 20:13~
“Daca un om se culca cu un om cum se culca cineva cu o femeie, amîndoi au facut un lucru scîrbos; sa fie pedepsiti cu moartea, sîngele lor sa cada asupra lor.”

 • Omorati pe cei care se ocupa cu ghicitul (magie,horoscop ,spiritism,etc)

Levitic 20:27~
“Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort, sau se îndeletniceste cu ghicirea, sa fie pedepsiti cu moartea; sa -i ucideti cu pietre: sîngele lor sa cada asupra lor.“

 • Pedeapsa cu moarte pentru cei care isi jignesc sau blesteama parintii

,,Levitic 20:9~
“Daca un om oarecare blastama pe tatal sau sau pe mama sa, sa fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa: sîngele lui sa cada asupra lui”.

 • Pedeapsa cu moarte pentru femeile care isi inseala barbatii.

Levitic 20:10~
Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea.

 • Fetele preotilor care curvesc sa fie arse pe rug .

Levetic 21:9~
“9Daca fata unui preot se necinsteste curvind, necinsteste pe tatal ei: sa fie arsa în foc.”

 • Preotii altor religii sunt cel mai mare dusman al lui Dumnezeu, sa fie omorati fara mila :

Zaharia 13:3~
2În ziua aceea-zice Domnul ostirilor-voi stîrpi din tara numele idolilor, ca nimeni sa nu-si mai aduca aminte de ei; voi scoate de asemenea din tara pe proorocii mincinosi si duhul necurat.
3Si daca va mai prooroci cineva, atunci, tatal sau si mama sa, însisi parintii lui, îi vor zice: …Tu nu vei trai, caci ai spus minciuni în Numele Domnului…; si tatal sau si mama sa, cei cari l-au nascut, îl vor strapunge, cînd va prooroci.
Deuteronom 13:1-5~
1Daca se va ridica în mijlocul tau un prooroc sau un visator de vise care-ti va vesti un semn sau o minune,
2si se va împlini semnul sau minunea aceea de care ti -a vorbit el zicînd: ,,Haidem dupa alti dumnezei“, -dumnezei pe cari tu nu -i cunosti, -,,si sa le slujim“!
3sa n’asculti cuvintele acelui prooroc sau visator de vise, caci Domnul, Dumnezeul vostru, va pune la încercare ca sa stie daca iubiti pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toata inima voastra si din tot sufletul vostru.
4Voi sa mergeti dupa Domnul, Dumnezeul vostru, si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa -I slujiti, si de El sa va alipiti.
5Proorocul sau visatorul acela de vise sa fie pedepsit cu moartea, caci a vorbit de rasvratire împotriva Domnului, Dumnezeului vostru, care v’a scos din tara Egiptului si v’a izbavit din casa robiei, si a voit sa te abata dela calea în care ti -a poruncit Domnul, Dumnezeul tau, sa umbli. Sa scoti astfel raul din mijlocul tau.
deuteronom 18:20-22~
20Dar proorocul care va avea îndrasneala sa spuna în Numele Meu un cuvînt pe care nu -i voi porunci sa -l spuna, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, proorocul acela sa fie pedepsit cu moartea.“
21Poate ca vei zice în inima ta: ,,Cum vom cunoaste cuvîntul pe care nu -l va spune Domnul?“
22Cînd ceeace va spune proorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc si nu se va întîmpla, va fi un cuvînt pe care nu l -a spus Domnul. Proorocul acela l -a spus din îndrasneala: sa n’ai teama de el.

 • Omorati pe cei care sunt de alte religii

Deuteronomy 13:7-12 ~
7dintre dumnezeii popoarelor cari va înconjoara, lînga tine sau departe de tine, dela o margine a pamîntului pana la cealalta-
8sa nu te învoiesti si sa nu -l asculti; sa n’arunci spre el o privire de mila, sa nu -l cruti, si sa nu -l ascunzi.
9Ci sa -l omori; întai mîna ta sa se ridice asupra lui ca sa -l omoare, si apoi mîna întregului popor;
10sa -l ucizi cu pietre, si sa moara, pentruca a cautat sa te abata dela Domnul, Dumnezeul tau, care te -a scos din tara Egiptului, din casa robiei.
11Sa se faca asa, pentruca tot Israelul sa auda si sa se teama, si sa nu se mai savîrseasca o fapta asa de nelegiuita în mijlocul tau.
Deuteronom 17:2-5~
2Se va gasi poate în mijlocul tau, într’una din cetatile pe cari ti le da Domnul, Dumnezeul tau, un barbat sau o femeie care sa faca ce este rau înaintea Domnului, Dumnezeului tau, si care sa calce legamîntul Lui;
3care sa mearga dupa alti dumnezei ca sa le slujeasca si sa se închine înaintea lor, dupa soare, luna sau toata ostirea cerurilor, asa cum eu n’am poruncit.
4De îndata ce vei lua cunostinta si vei afla lucrul acesta, sa faci cercetari amanuntite. Daca lucrul este adevarat, daca faptul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost savîrsita în Israel,
5atunci sa aduci la portile cetatii tale pe barbatul sau femeia care va fi vinovat de aceasta fapta rea, si sa ucizi cu pietre sau sa pedepsesti cu moartea pe barbatul acela sau pe femeia aceea.

 • Omorati pe cei care aduc ofense lui Dumnezeu .

Levitic 24:10-16~
10Fiul unei femei israelite si al unui barbat egiptean, venind în mijlocul copiilor lui Israel, s’a certat în tabara cu un barbat israelit.
11Fiul femeii israelite a hulit si a blestemat Numele lui Dumnezeu. L-au adus la Moise. Mama-sa se numea Selomit, fata lui Dibri, din semintia lui Dan.
12L-au aruncat în temnita, pîna va spune Moise ce va porunci Domnul.
13Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
14,,Scoate din tabara pe cel ce a hulit; toti ceice l-au auzit, sa-si puna mînile pe capul lui, si toata adunarea sa -l ucida cu pietre.
15Sa vorbesti copiilor lui Israel, si sa le spui: ,Oricine va blestema pe Dumnezeul lui, îsi va lua pedeapsa pentru pacatul lui.
16Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa -l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentruca a hulit Numele lui Dumnezeu.

 • Moarte pentru blasfemie !

Levitic 24:14-16~
14,,Scoate din tabara pe cel ce a hulit; toti ceice l-au auzit, sa-si puna mînile pe capul lui, si toata adunarea sa -l ucida cu pietre.
15Sa vorbesti copiilor lui Israel, si sa le spui: ,Oricine va blestema pe Dumnezeul lui, îsi va lua pedeapsa pentru pacatul lui.
16Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa -l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentruca a hulit Numele lui Dumnezeu.

 • Cei care nu respecta doctrinele bibliei sunt demni de moarte.

Roman 1:24 32 ~
24De aceea, Dumnezeu i -a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca îsi necinstesc singuri trupurile;
25caci au schimbat în minciuna adevarul lui Dumnezeu, si au slujit si s’au închinat fapturii în locul Facatorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.
26Din pricina aceasta, Dumnezeu i -a lasat în voia unor patimi scîrboase; caci femeile lor au schimbat întrebuintarea fireasca a lor într’una care este împotriva firii;
27tot astfel si barbatii, au parasit întrebuintarea fireasca a femeii, s’au aprins în poftele lor unii pentru altii, au savîrsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scîrboase, si au primit în ei însisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
28Fiindca n’au cautat sa pastreze pe Dumnezeu în cunostinta lor, Dumnezeu i -a lasat în voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neîngaduite.
29Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de înselaciune, de porniri rautacioase; sînt soptitori,
30bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti,
31fara pricepere, calcatori de cuvînt, fara dragoste fireasca, neînduplecati, fara mila.
32Si, macar ca stiu hotarîrea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri, sînt vrednici de moarte, totus, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac.

 • Persoanle care vor sa afle date despre recensamantul populatiei sa fie omorate .

Numeri 1:48-51~
48Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
49,,Sa nu faci numaratoarea semintiei lui Levi, si sa nu -i numeri capetele în mijlocul celorlalti copii ai lui Israel.
50Da în grija Levitilor cortul întîlnirii, toate uneltele lui si tot ce tine de el. Ei vor duce cortul si toate uneltele lui, vor face slujba în el, si vor tabarî în jurul cortului.
51Cînd va porni cortul, Levitii sa -l desfaca; si cînd se va opri cortul, Levitii sa -l întinda; iar strainul care se va apropia de el, sa fie pedepsit cu moartea.

 • Cei care lucreaza in ziua sabatului sa fie omorati.

Exod 31: 12-15~
12Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
13,,Vorbeste copiilor lui Israel, si spune-le: ,Sa nu care cumva sa nu tineti sabatele Mele, caci acesta va fi între Mine si voi, si urmasii vostri, un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sînt Domnul, care va sfintesc.
14Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfînt. Cine îl va calca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
15Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna, închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.

Crimele Lui Dumnezeu din motive stupide
 • Dumnezeu a omorat 42 de copii pentru ca au jignit un chelios:

2Imparati 2:23-24~
23De acolo s’a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau: ,,Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!“
24El s’a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii.

 • Dumnezu pedepseste aspru pe omenii curiosi.

1Samuel 6:19-20~
“19Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes, cînd s’au uitat în chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) sapte zeci de oameni din popor. Si poporul a plîns, pentruca Domnul îl lovise cu o mare urgie.
20Oamenii din Bet-Semes au zis: ,,Cine poate sta înaintea Domnului, înaintea acestui Dumnezeu sfînt? Si la cine trebuie sa se suie chivotul, daca se departeaza dela noi?“

 • Dumnezeu a omorat un om care nu a vrut sa loveasca pe cineva.

1Imparati 20:35-36~
35Unul din fiii proorocilor a zis tovarasului sau, dupa porunca Domnului: ,,Loveste-ma, te rog!“ Dar omul acela n’a vrut sa -l loveasca.
36Atunci el i -a zis: ,,Pentruca n’ai ascultat de glasul Domnului, iata, cînd vei pleca dela mine, te va omorî un leu. Si cînd a plecat dela el, l -a întîlnit un leu si l -a omorît.

 • Dumnezeu a omorat un samaritean.

2 Samuel 6:3-7~
3Au pus chivotul lui Dumnezeu într’un car nou, si l-au ridicat din casa lui Abinadab, de pe deal; Uza si Ahio, fiul lui Abinadab, cîrmuiau carul cel nou.
4L-au luat dar din casa lui Abinadab de pe deal; Uza mergea alaturi de chivotul lui Dumnezeu, si Ahio mergea înaintea chivotului.
5David si toata casa lui Israel cîntau înaintea Domnului cu tot felul de instrumente de lemn de chiparos, cu arfe, cu laute, cu timpane, cu fluere si cu timbale.
6Cînd au ajuns la aria lui Nacon, Uza a întins mîna spre chivotul lui Dumnezeu si l -a apucat, pentruca erau sa -l rastoarne boii.

Omorarea copiilor

 • Mai multe violuri,talharii si macelarirea nounascutilor sub ochii parintilor.

Isaia 13:15-18~
15Toti ceice vor fi prinsi, vor fi strapunsi, si toti cei ce vor fi apucati, vor cadea ucisi de sabie.
16Copiii lor vor fi zdrobiti supt ochii lor, casele le vor fi jafuite, si nevestele lor vor fi necinstite.
17Iata, atît împotriva lor pe Mezi, cari nu se uita la argint, si nu poftesc aurul.
18Cu arcurile lor vor doborî pe tineri, si vor fi fara mila pentru rodul pîntecelor: ochiul lor nu va cruta pe copii.

 • Dumnezeu a dat porunca sa fie omorati copii pentru faptele parintilor

Isaiah 14:21~
21Pregatiti macelarirea fiilor, din pricina nelegiuirii parintilor lor! Ca sa nu se mai scoale sa cucereasca pamîntul, si sa umple lumea cu cetati!“

 • Domnul va omora copii .

Hosea 9:11-16~
11Slava lui Efraim va sbura ca o pasare: nu mai este nicio nastere, nicio însarcinare, si nicio zamislire!
12Chiar daca îsi vor creste copiii, îi voi lipsi de ei înainte ca sa ajunga oameni mari; si vai de ei, cînd Îmi voi întoarce privirile dela ei!
13Efraim, dupa cum vad, îsi da copiii la prada; si Efraim îsi va duce singur copiii la celce -i va ucide! –
14Da-le, Doamne!… Ce sa le dai?… Da-le un pîntece, care sa nasca înainte de vreme si tîte seci!…
15Toata rautatea lor este la Ghilgal; acolo M’am scîrbit de ei. Din pricina rautatii faptelor lor, îi voi izgoni din Casa Mea. Nu -i mai pot iubi, toate capeteniile lor sînt niste îndaratnici.
16Efraim este lovit, radacina i s’a uscat; nu mai dau rod; si chiar daca au copii, le voi omorî rodul iubit de ei.

 • Omorati femei, barbati si copii .

Ezechiel 9:5-7~
5Iar celorlalti le -a zis, în auzul meu: ,,Treceti dupa el în cetate, si loviti; ochiul vostru sa fie fara mila, si sa nu va îndurati!
6Ucideti, si nimiciti pe batrîni, pe tineri, pe fecioare, pe copii si pe femei; dar sa nu va atingeti de nici unul din ceice au semnul pe frunte! Începeti însa cu Locasul Meu cel sfînt!“ Ei au început cu batrînii, cari erau înaintea Templului. 7Si El le -a zis: ,,Spurcati casa, si umpleti curtile cu morti!… Iesiti…“ Ei au iesit, si au început sa ucida în cetate.

 • Dumnezeu a omorat toti nou nascutii din Egipt.

Exodus 12:29-30~
29La miezul-noptii, Domnul a lovit pe toti întîii nascuti din tara Egiptului, dela întîiul-nascut al lui Faraon, care sedea pe scaunul lui de domnie, pîna la întîiul-nascut al celui închis în temnita, si pîna la toti întîii-nascuti ai dobitoacelor.
30Faraon s’a sculat noaptea, el si toti slujitorii lui, si toti Egiptenii; si au fost mari tipete în Egipt, caci nu era casa unde sa nu fie un mort.

 • Omorati batranii si fetele.

Iremia 51:20-26~
20,,Tu Mi-ai fost un ciocan si o unealta de razboi. Am zdrobit neamuri prin tine, am nimicit împaratii prin tine.
21Prin tine am sfarîmat pe cal si pe calaretul lui;
22prin tine am sfarîmat carul si pe cel ce sedea în el. Prin tine am sfarîmat pe barbat si pe femeie; prin tine am sfarîmat pe batrîn si pe copil; prin tine am sfarîmat pe tînar si pe fata.
23Prin tine am sfarîmat pe pastor si turma lui; prin tine am sfarîmat pe plugar si boii lui; prin tine am sfarîmat pe cîrmuitori si pe capeteniile lui.
24Dar acum, voi rasplati Babilonului si tuturor locuitorilor Haldeii, tot raul, pe care l-au facut Sionului, supt ochii vostri, zice Domnul.“
25,,Iata, am necaz pe tine, munte nimicitor, zice Domnul, pe tine, care nimiceai tot pamîntul! Îmi voi întinde mîna peste tine, te voi pravali dela înaltimea stîncilor, si te voi preface într-un munte aprins.
26Nu se vor mai scoate din tine nici pietre din capul unghiului cladirii, nici pietre pentru temelii; caci vei fi o darîmatura vecinica, zice Domnul…

(De retinut ca, dupa ce Dumnezeu promite israelitilor o victorie împotriva Babilonului, israelitii au fost invinsi in capitolul urmator, ca sa intelegeti cat de atotputernic si atotstiutor este acest “Dumnezeu” )

 • Dumnezeu va omora un popor.

Levitic 26:21-22 ~
21Daca si dupa aceasta va veti împotrivi, si nu veti voi sa Ma ascultati, va voi lovi de sapte ori mai mult pentru pacatele voastre.
22Voi trimete împotriva voastra fiarele de pe cîmp, cari va vor lasa fara copii, va vor nimici vitele, si va vor împutina; asa ca va vor ramînea drumurile pustii.

Crime din diferite motive 

 

 • Samson a fost posedat de duhul sfant , a luat o madibula de magar mort si a inceput sa omoare oamenii cu ea.

Judecatori 15:14-15~
“14Cînd a ajuns la Lehi, Filistenii au început sa strige de bucurie înaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe cari le avea la brate s’au facut ca niste fire de in ars în foc, si legaturile i-au cazut de pe mîni.
15El a gasit o falca de magar neuscata înca, a întins mîna si a luat -o si a ucis cu ea o mie de oameni.”

 • Petru a omorat 2 oameni .

5:1-11~
1Dar un om, numit Anania, a vîndut o mosioara, cu nevasta-sa Safira,
2si a oprit o parte din pret, cu stirea nevestei lui; apoi a adus partea cealalta, si a pus -o la picioarele apostolilor.
3Petru i -a zis: ,,Anania, pentruce ti -a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfînt, si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei?
4Daca n’o vindeai, nu ramînea ea a ta? Si, dupa ce ai vîndut -o, nu puteai sa faci ce vrei cu pretul ei? Cum s’a putut naste un astfel de gînd în inima ta? N’ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu.“
5Anania, cînd a auzit cuvintele acestea, a cazut jos, si si -a dat sufletul. O mare frica a apucat pe toti ceice ascultau aceste lucruri.
6Flacaii s’au sculat, l’au învelit, l-au scos afara, si l-au îngropat.
7Cam dupa trei ceasuri, a intrat si nevasta-sa, fara sa stie ce se întîmplase.
8Petru i -a zis: ,,Spune-mi, cu atît ati vîndut mosioara?“ ,,Da“, a raspuns ea, ,,cu atîta.“
9Atunci Petru i -a zis: ,,Cum de v’ati înteles între voi sa ispititi pe Duhul Domnului? Iata picioarele celorce au îngropat pe barbatul tau, sînt la usa, si te vor lua si pe tine.“
10Ea a cazut îndata la picioarele lui, si si -a dat sufletul. Cînd au intrat flacaii, au gasit -o moarta; au scos -o afara, si au îngropat -o lînga barbatul ei.
11O mare frica a cuprins toata adunarea si pe toti cei ce au auzit aceste lucruri.

 • Crime in masa .

1 Samuel 15:2-3 ~
2Asa vorbeste Domnul ostirilor: ,Mi-aduc aminte de ceeace a facut Amalec lui Israel, cînd i -a astupat drumul la iesirea lui din Egipt.
3Du-te acum, bate pe Amalec, si nimiceste cu desavîrsire tot ce -i al lui; sa nu -i cruti, si sa omori barbatii si femeile, copiii si pruncii, camilele si magarii, boii si oile.“

 • Fii lui Daniel au omorat locuitorii unui oras intreg pe care apoi si l-au insusit .

Iosua 19:47~
47Tinutul fiilor lui Dan se întindea si în afara de acestea. Fiii lui Dan s’au suit si s’au luptat împotriva lui Lesem; au pus mîna pe el si l-au trecut prin ascutisul sabiei; au pus stapînire pe el, s’au asezat în el si l-au numit Dan, dupa numele tatalui lor Dan.

 • Crime diabolice sub puterea lui Dumnezeu .

Ieremia 15:1-4~
1,,Domnul mi -a zis: ,Chiar daca Moise si Samuel s’ar înfatisa înaintea Mea, tot n’as fi binevoitor fata de poporul acesta. Izgoneste -l dinaintea Mea, duca-se!
2Si daca-ti vor zice: ,Unde sa ne ducem?` sa le raspunzi: ,Asa vorbeste Domnul: ,La moarte cei sortiti la moarte, la sabie cei sortiti sabiei, la foamete cei sortiti foametei, la robie, cei sortiti robiei!
3Caci voi trimete împotriva lor patru feluri de nenorociri, zice Domnul: sabia, ca sa -i ucida, cînii ca sa -i sfîsie, pasarile cerului si fiarele pamîntului, ca sa -i manînce si sa -i nimiceasca.
4Îi voi face de pomina pentru toate împaratiile pamîntului, din pricina lui Manase, fiul lui Ezechia, împaratul lui Iuda, si pentru tot ce a facut el în Ieruslim.

 • Dumnezeu promite mai multe crime.

Ezechiel 35:7-9~
7Voi preface muntele Seir într’o pustietate si într’un pustiu, si voi nimici cu desavîrsire din el si pe ceice se duc si pe ceice se întorc.
8Îi voi umplea muntii cu morti; si cei ucisi de sabie vor cadea pe dealurile tale, în vaile tale si în toate puhoaiele tale.
9Te voi preface în niste pustietati vecinice, cetatile nu-ti vor mai fi locuite, si veti sti ca Eu sînt Domnul.

 • Duhul sfant, ingerul mortii.

Exod 23:23~
23Îngerul Meu va merge înaintea ta, si te va duce la Amoriti, Hetiti, Fereziti, Cananiti, Heviti si Iebusiti, si -i voi nimici.

 • Destrugerile lui Ai.

Iosua 8:1-29~
1A doua parte a cazut prin sorti lui Simeon, semintiei fiilor lui Simeon, dupa familiile lor. Mostenirea lor era în mijlocul mostenirii fiilor lui Iuda.
2Ei au avut în mostenirea lor: Beer-Seba, Seba, Molada,
3Hatar-Sual, Bala, Atem,
4Eltolad, Betul, Horma,
5Ticlag, Bet-Marcabot, Hatar-Susa,
6Bet-Lebaot, si Saruhen, treisprezece cetati si satele lor;
7Ain, Rimon, Eter, si Asan, patru cetati, si satele lor;
8si toate satele din împrejurimile acestor cetati, pîna la Baalat-Beer, care este Ramatul de miazazi, Aceasta a fost mostenirea semintiei fiilor lui Simeon, dupa familiile lor.
9Mostenirea fiilor lui Simeon a fost luata din partea de mostenire a fiilor lui Iuda; caci partea fiilor lui Iuda era prea mare pentru ei, si de aceea fiii lui Simeon si-au primit pe a lor în mijlocul mostenirii lor.
10A treia parte a cazut prin sorti fiilor lui Zabulon dupa familiile lor.
11Hotarul mostenirii lor se întindea pîna la Sarid. La apus se suia spre Mareala, si atingea Dabeset, apoi pîrîul care curge înaintea Iocneamului.
12Din Sarid se întorcea spre rasarit, spre rasaritul soarelui, pîna la hotarul Chislot-Taborului, mergea înainte la Dabrat, si suia la Iafia.
13De acolo trecea la rasarit prin Ghita-Hefer, prin Ita-Catin, mergea la Rimon, si se întorcea pîna la Nea.
14Se întorcea apoi înspre miazanoapte spre Hanaton, si iesea la valea Iiftah-El.
15Coprindea Catat, Nahalal, Simron, Iideala, Betleem: douasprezece cetati, si satele lor.
16Aceasta a fost mostenirea fiilor lui Zabulon, dupa familiile lor, cetatile acestea si satele lor.
17A patra parte a cazut prin sorti lui Isahar, fiilor lui Isahar, dupa familiile lor.
18Hotarul lor trecea prin Izreel, Chesulot, Sunem,
19Hafaraim, Sion, Anaharat,
20Rabit, Chision, Abet,
21Remet, En-Ganim, En-Hada, si Bet-Patet;
22atingea Taborul, Sahatima, Bet-Semes, si iesea la Iordan: sasesprezece cetati, si satele lor.
23Aceasta a fost mostenirea semintiei fiilor lui Isahar, dupa familiile lor, cetatile acestea si satele lor.
24A cincea parte a cazut prin sorti semintiei fiilor lui Aser, dupa familiile lor.
25Hotarul lor trecea prin Helcat, Hali, Beten, Acsaf,
26Alamelec, Amead si Miseal; atingea, spre apus, Carmelul si Sihor-Libnat;
27apoi se întorcea în spre rasarit la Bet-Dagon, se atingea de Zabulon si de valea Iiftah-El la miazanoapte de Bet-Emec si Neiel, si se întindea spre Cabul, la stînga,
28si spre Ebron, Rehob, Hamon si Cana, pîna la Sidonul cel mare.
29Se întorcea apoi spre Rama pîna la cetatea cea tare a Tirului, si spre Hosa, si iesea la mare, prin tinutul Aczib.

 • Crimele de la Ierihon.

Iosua 6:20-21 ~
20Poporul a scos strigate, si preotii au sunat din trîmbite. Cînd a auzit poporul sunetul trîmbitei, a strigat tare, si zidul s’a prabusit; poporul s’a suit în cetate, fiecare drept înainte. Au pus mîna pe cetate,
21si au nimicit -o cu desavîrsire, trecînd prin ascutisul sabiei tot ce era în cetate, barbati si femei, copii si batrîni, pîna la boi, oi si magari.

 • Dumnezeu ucide o familie intreaga .

1 Imparati 14:9-16~
9Tu ai facut mai rau decît toti ceice au fost înaintea ta: te-ai dus sa-ti faci alti dumnezei si chipuri turnate ca sa Ma mînii, si M’ai lepadat înapoia ta!
10De aceea, voi trimete nenorocirea peste casa lui Ieroboam, voi nimici pe oricine este al lui Ieroboam, fie rob, fie slobod în Israel, si voi matura casa lui Ieroboam, cum se matura murdariile, pîna va peri.
11Cel ce va muri în cetate din casa lui Ieroboam, va fi mîncat de cîni, si cel ce va muri pe cîmp va fi mîncat de pasarile cerului. Caci Domnul a vorbit.
12Tu, scoala-te si du-te acasa. Si cum îti vor pasi picioarele în cetate, copilul va muri.
13Tot Israelul îl va plînge, si -l vor îngropa; caci el este singurul din casa lui Ieroboam care va fi pus într’un mormînt, pentruca este singurul din casa lui Ieroboam în care s’a gasit ceva bun înaintea Domnului, Dumnezeului lui Israel.
14Domnul va pune peste Israel un împarat, care va nimici casa lui Ieroboam în ziua aceea. Si nu se întîmpla oare chiar acum lucrul acesta?
15Domnul va lovi pe Israel, si Israel va fi ca trestia clatinata în ape; va smulge pe Israel din aceasta tara buna pe care o daduse parintilor lor, si -i va împrastia dincolo de Rîu, pentruca si-au facut idoli, mîniind pe Domnul.
16Va parasi pe Israel, din pricina pacatelor pe cari le -a facut Ieroboam si în cari a tîrît si pe Israel.“

 • Crime in masa .

Judecatori 20:48~
48Barbatii lui Israel s’au întors la fiii lui Beniamin, si i-au trecut prin ascutisul sabiei, dela oamenii din cetati pîna la dobitoace, si tot ce au gasit. Au pus de asemenea foc tuturor cetatilor pe cari le-au gasit în cale.

 • Ingerul mortii.

2 Imparati 19:35~
35În noaptea aceea, a iesit îngerul Domnului, si a ucis în tabara Asirienilor o suta optzeci si cinci de mii de oameni. Si cînd s’au sculat dimineata, iata ca toti erau niste trupuri moarte.

 • Omorati vecinii.

Exod 32:26-29~
26s’a asezat la usa taberii, si a zis: ,,Cine este pentru Domnul, sa vina la mine!“ Si toti copiii lui Levi s’au strîns la el.
27El le -a zis: ,,Asa vorbeste Domnul, Dumnezeul lui Israel: ,Fiecare din voi sa se încinga cu sabia; mergeti si strabateti tabara dela o poarta la alta, si fiecare sa omoare pe fratele, pe prietenul si pe ruda sa.“
28Copiii lui Levi au facut dupa porunca lui Moise; si aproape trei mii de oameni au pierit în ziua aceea din popor.
29Moise a zis: ,,Predati-va azi în slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului si fratelui vostru, pentruca binecuvîntarea Lui sa vina astazi peste voi!“

 • Omorati familiile pacatosilor .

Iosua 7:19-26~
19Iosua a zis lui Acan: ,,Fiule, da slava Domnului, Dumnezeului lui Israel, marturiseste si spune-mi ce ai facut, nu-mi ascunde nimic“.
20Acan a raspuns lui Iosua, si a zis: ,,Este adevarat ca am pacatuit împotriva Domnului, Dumnezeului lui Israel, si iata ce am facut.
21Am vazut în prada o manta frumoasa de Sinear, doua sute de sicli de argint, si o placa de aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit, si le-am luat; iata, sînt ascunse în pamînt în mijlocul cortului meu, si argintul este pus subt ele“.
22Iosua a trimes niste oameni, cari au alergat în cort; si iata ca lucurile erau ascunse în cortul lui Acan, si argintul era subt ele.
23Le-au luat din mijlocul cortului, le-au adus lui Iosua si tuturor copiilor lui Israel, si le-au pus înaintea Domnului.
24Iosua si tot Israelul împreuna cu el au luat pe Acan, fiul lui Zerah, argintul, mantaua, placa de aur, pe fiii si fiicele lui Acan, boii lui, magarii, oile, cortul lui si tot ce era al lui; si i-au suit în valea Acor.
25Iosua a zis: ,,Pentruce ne-ai nenorocit? Si pe tine te va nenoroci Domnul azi“. Si tot Israelul i -a ucis cu pietre. I-au ars în foc, i-au ucis cu pietre,
26si au ridicat peste Acan un morman mare de pietre, care se vede pîna în ziua de azi. Si Domnul S’a întors din iutimea mîniei Lui. Din pricina acestei întîmplari s’a dat pîna în ziua de azi locului aceluia numele de valea Acor (Turburare).

 • Omorati credinciosii altor religii.

Numeri 25:1-9~
1Israel locuia în Sitim; si poporul a început sa se dea la curvie cu fetele lui Moab.
2Ele au poftit poporul la jertfele dumnezeilor lor; si poporul a mîncat, si s’a închinat pîna la pamînt înaintea dumnezeilor lor.
3Israel s’a alipit de Baal-Peor, si Domnul S’a aprins de mînie împotriva lui Israel.
4Domnul a zis lui Moise: ,,Strînge pe toate capeteniile poporului, si spînzura pe cei vinovati înaintea Domnului în fata soarelui, pentru ca sa se întoarca dela Israel mînia aprinsa a Domnului.“
5Moise a zis judecatorilor lui Israel: ,,Fiecare din voi sa ucida pe aceia dintre ai lui cari s’au lipit de Baal-Peor.“
6Si iata ca un barbat dintre copiii lui Israel a venit si a adus la fratii lui pe o Madianita, subt ochii lui Moise si subt ochii întregii adunari a copiilor lui Israel, pe cînd plîngeau la usa cortului întîlnirii.
7La vederea acestui lucru, Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, s’a sculat din mijlocul adunarii, si a luat o sulita în mîna.
8S’a luat dupa omul acela din Israel pîna în cortul lui, i -a strapuns prin pîntece pe amîndoi: atît pe barbatul acela din Israel, cît si pe femeea aceea. Si a încetat astfel urgia care izbucnise printre copiii lui Israel.
9Douazeci si patru de mii au murit loviti de urgia aceea.

 • Crime.

1 Imparati 18:36-40~
36În clipa cînd se aducea jertfa de seara, proorocul Ilie s’a apropiat si a zis: ,,Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Israel! Fa sa se stie astazi ca Tu esti Dumnezeu în Israel, ca eu sînt slujitorul Tau, si ca toate aceste lucruri le-am facut dupa porunca Ta.
37Asculta-ma, Doamne, asculta-ma, pentruca sa cunoasca poporul acesta ca Tu, Doamne, esti adevaratul Dumnezeu, si sa le întorci astfel inima spre bine!“
38Atunci a cazut foc dela Domnul, si a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele si pamîntul, si a supt si apa care era în sant.
39Cînd a vazut tot poporul lucrul acesta, au cazut cu fata la pamînt, si au zis: ,,Domnul este adevaratul Dumnezeu! Domnul este adevaratul Dumnezeu!“
40,,Puneti mîna pe proorocii lui Baal“, le -a zis Ilie: ,,niciunul sa nu scape!“ Si au pus mîna pe ei. Ilie i -a pogorît la pîrîul Chison si i -a junghiat acolo.

 • Omorarea celor din Babilon.

Ieremia 50:21-22~
21,,Suie-te împotriva tarii de doua ori razvratita, împotriva locuitorilor ei, si pedepseste -i! Urmareste, macelareste, nimiceste -i! -zice Domnul-si împlineste în totul poruncile Mele!
22Strigate de razboi rasuna în tara, si prapadul este mare.

 • Mica a omorat tot orasul.

Judecatori 18:27-29~
27Au ridicat dar ce facuse Mica, si au luat pe preotul care era în slujba lui, si s’au napustit asupra Laisului, asupra unui popor linistit si în pace; l-au trecut prin ascutisul sabiei, si au ars cetatea.
28Nimeni n’a izbavit -o, caci era departe de Sidon, si locuitorii ei n’aveau nicio legatura cu alti oameni: ea era în valea care se întinde spre Bet-Rehob. Fiii lui Dan au zidit din nou cetatea, si au locuit în ea;
29au numit -o Dan, dupa numele lui Dan, tatal lor, care se nascuse lui Israel; dar cetatea se chema mai înainte Lais.

sursa: https://sites.google.com/site/enciclopedialuicoman/ateism/contradictii-ale-bibliei/crime-in-biblie

Comentariile sunt închise.